17.04.2024

Mehmet Fatih KAHVECİBAŞI

Ş.Urfa'da doğdu. ilk ve orta öğretimini Ş. Urfa'nın Cengiz Topel ilköğretim okulunda bitirirken; aynı zamanda hafızlık eğitimini de imam hatibe başlamadan tamamlayarak zaten küçüklükten cami musikisiyle iç içe büyüyen kahvecibaşı İmam Hatip lisesiyle birlikte Mûsikî eğitimine ciddi bir şekilde Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Türk Din Mûsikîsi öğretim görevlisi Prof. Dr. Hüseyin AKPINAR ile başladı. Musiki Çalışmalarının ilk meyvesi olarak imam hatip yıllarında biri ''ezânı güzel okuma'' diğeri ''Kurân'ı kerim-i güzel okuma'' olmak üzere iki dalda Güneydoğu bölge birincisi olarak seçildi. Kur'an-ı kerimi güzel okuma yarışmasında güneydoğu bölgesini temsilen Türkiye finaline katıldı. Kuran'ı Kerim eğitimiyle birlikte musiki eğitimine de ara vermeden devam eden KAHVECİBAŞI Ş. Urfa 'da ilk defa 19.12.2009 tarihinde Harran üniversitesi tarafından düzenlenen <Barış güvercini Hz. Mevlana ve sema Ayini> programına solist olarak katıldı.

2010 yılında kanal 7 televizyonu tarafından düzenlenen "Gönülden sesler" ilahi yarışmasında ön elemeleri geçerek 5 haftalık kanal7 ekranlarında performans sergiledi. UNESCO'nun 2012 yılını "Nabi ve Itri Yılı" ilan etmesi münasebetiyle Ş. Urfa Valiliğinin düzenlemiş olduğu "Nabi'nin Itri Besteleri Tasavvuf Musikisi Şöleni" ne solist olarak katıldı.2014 yılında Kurânı kerim üzerine ihtisasını Elazığ eğitim merkezinde (tashihi huruf ) tamamlarken aynı zamanda Alper UZKUR hocadan tanbur meşk etti. 2015 yılında Fırat üniversitesi ilahiyat fakültesinden mezun oldu. Diyanet işleri başkanlığı bünyesinde kurum içi birçok defa kurânı kerimi güzel okuma ve ezânı güzel okuma kursları verdi.2016 yılında Şanlıurfa da ilk defa uygulanan “Enderun usulü teravih namazını” başlattı. Kahvecibaşı şan eğitimi yanında ney, bendir ve tanbur enstrümanlarını icra etmektedir. 2022 yılında Ankara Rıfat Börekçi Dini İhtisas Merkezinde Dini Mûsikî alanında ihtisas eğitimini tamamladıktan sonra Şanlıurfa Ulu Cami Uzman İmam Hatipliğinden Şanlıurfa Dini İhtisas merkezine Eğitim Görevlisi olarak atanarak, halen aynı yerde görevine devam etmektedir.

Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde dini Mûsikî alanında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.

Evli ve iki kız evlat babasıdır.