16.09.2024

Hasan YILMAZ

Sivas Suşehri İlçesi Aksu Köyü'nde dünyaya geldi. İlkokulu köyünde, orta ve lise eğitimini Suşehri'nde tamamladı.
2000 yılında Cumhuriyet Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde Lisans, 2005 yılında ise aynı Fakültede "Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı, Dinler Tarihi Bilim Dalı''nda “Suşehri'nin Sosyo Kültürel ve Dini Yapısı Üzerine Bir İnceleme” adlı tezi ile Yüksek Lisans'ını tamamladı. 2003 yılına kadar 1 yıl öğretmenlik ve 2 yıla yakın, özel bir öğrenci yurdunda, yurt müdürlüğü yaptı. Daha sonra Başkanlığımız bünyesinde Erzurum Aşkale İlçesi Altıntaş Köyü’nde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 2004-2007 yılları arasında yüksek ihtisas eğitimi gören Hocamız Erzurum Ömer Nasuhi Bilmen Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nden 5. dönem olarak mezun oldu.
2007 yılında askerliğini yaptı. Ardından sırayla Sivas Merkez ve İstanbul Kartal’da 3 yıl İmam-Hatip olarak görev yaptı. 2010-2015 yılları arasında ise Almanya’da uzun dönem yurt dışı görevinde bulundu. Yurt dışı dönüşü 2015-2018 yılları arasında Sivas Suşehri İlçe Müftülüğü'nde, yaklaşık 1 yılı müftülüğe vekalet etmek üzere, 3 yıl vaiz olarak görev yaptı. Daha sonra Başkanlığın yapmış olduğu Eğitim Görevlisi sınavından başarılı olarak 19/09/2018 tarihinde Elazığ Harput Dini İhtisas Merkezi'ne atandı. Burada 6 yıl görev yaptıktan sonra 1/08/2024 tarihinde Şanlıurfa Dini İhtisas Merkezi'ne yine Eğitim Görevlisi olarak tayin oldu. Halen aynı göreve devam etmektedir.

Arapça ve Almanca bilen Hocamız evli ve 3 çocuk babasıdır.